2017 (1)
Helmikuu (1)
2016 (1)
2015 (1)

ASTA Rakentaja messut aloittavat vuoden 2017

01.02.2017

UUTUUKSIA ASTA 2017 MESSUILLA TAMPEREELLA 3.-5.2.2017

Niin kuin aina keväällä. Uutuudet pulpahtavat esiin ja vanhoissakin on tapahtunut pientä parannusta. Messut ovat vuorostaan hyvä paikka tuoda uutuuksia esille

DT-keskus on etsinyt viime vuoden ajan ratkaisuja orgaanisen aineen käsittelyyn. Pienissä määrissä vanha kompostoiminen on hyvä ja toimiva tapa. Suurien määrien käsittelyssä täytyisi päästä nopeutettuun aikatauluun. Näin säästetään siirtokuluissa ja tilaakin tarvitaan vähemmän.

Viime syksystä lähtien Tampereen Hiedanrannan Kuvaamossa on ollut käytössä uusi tehokas kompostori GG 10 (Green Good malli 10) . Siellä on käsitelty Kuivaamon kulttuuritilan käymäläjätteet. Messuilla on esillä pienin malli GG 2, joka soveltuu esim. pienen ravintolan biojätteiden käsittelyyn.

Kompostoitumine tapahtuu 1-2 vuorokaudessa ja tuloksena on kuivaa maanparannusainetta. Suuremmissa malleissa tuote voidaan myös hygienisoida, jolloin se lisää turvallisuutta. Toiminto voidaan tehdä esim.  kerran viikossa. Messuilla sitten lisää, perjantaina myös maahantuojan edustaja paikalla.

Toinen uutuus on suodatin Jalovesitorni nimeltään. Tämä sähkötön kantovesisuodatin ratkaisee mökillä juomavesiongelman. Ei enää vesikanistereiden kantoa. Malli esillä mesuilla.

DT-keskuksen osasto on Tampereen Messukeksuksen A hallissa numero 609 yhdessä FANN ympäristötekniikan kanssa (www.asta.fi).  Osastolla on esillä myös polttava käymälä Incinolet ja yöastioita sekä pientä mökkitarviketta.