Envitop 16 fosforin saostukseen


Envitop 16 on rakeinen jäteveden sisältämää fosforia sitova suodatusmassa Sauna-Seppoon, Eko-Matic Willaan sekä muihin vastaaviin. Tuotteen teho perustuu fosforin kemialliseen saostumiseen. Massa nostaa suodattimessa veden pH-arvon tasolle, jossa fosfori saostuu ja bakteeritoiminta lakkaa, joten suodatusmassan avulla vedestä poistetaan fosforin lisäksi myös taudinaiheuttajia.

Uusi Envitop 16 on edeltäjäänsä Filta-P -massaa pienempää palleroa, jolloin teho paranee lisääntyneen kontaktipinnan takia.

Suodatusmassa koostuu kalkin, kipsin ja rautayhdisteiden seoksesta. Puhdistusprosessin aikana suodatinmassa ei tiivisty tai muuta muotoaan. Suodinmassan perustuvan puhdistimen toiminta ei ole riippuvainen sähköstä tai tarkasta annostelusta, joten voit olla varma että puhdistimesi toimii tehokkaasti ja varmasti vuodenajoista tai kuormituksen vaihtelusta riippumatta. Suodatinmassan vaihtoväli on suodattimen tyypista ja kuormitusmäärästä riippuen 1-2 vuotta. Käytetty fosforinpoistomassa ei ole ympäristölle haitallista, vaan päinvastoin voit hyväksikäyttää käytetyn massan suoraan maanparannusaineena pellolla tai puutarhassasi tai kompostin tukiaineena.

46,00 €

.