Biojussi harmaavesisuodatin


Biojussi on mökin ja saunan harmaiden vesien sakosuodatinkaivo, jonka voi asentaa maan päälle tai maan sisään.

Sakosuodatinkaivo toimii mökin ja saunan harmaiden vesien esipuhdistajana kemiallisen tai biologisen puhdistamon yhteydessä.
Sako-Jussi sopii myös saunan pesuvesien suodattimeksi yksinään. Saunan pesuvesien kiintoaineet ja rasva jäävät sakosuodattimessa olevaan nailonsuodatimeen. Suodatin puhdistetaan tarpeen mukaan. Biojussi on sähkötön vaihtoehto.

Biojussi on kevyt ja pienikokoinen sakokaivo. Tuote sopii kaikenlaisiin kohteisiin kuten kallioisiin paikkoihin tai erämaahan, jonne on vaikea kuljettaa suuria suodattimia.

Sakosuodatin poistaa harmaasta vedestä kiintoaineet ja rasvat, mutta typpeä ja fosforia vain kiintoaineiden muodossa. Toimituspakkauksessa on mukana 1 kpl suodatinpusseja.

585,00 €

Tuotetiedot:
  • Sakosuodatin poistaa kiintoaineet ja rasvan.
  • Tuote on valmistettu polyeteenistä, joka on kierrätettävä muovilaatu.
  • Sakosuodatinkaivo: halkaisija 55 cm, korkeus 65 cm
  • Suodatinpussi: Pestävä ja uudelleen käytettävä nailonpussi, halkaisija 33 cm, korkeus 55 cm. Uusia pusseja löytyy jälleenmyyjiltä ja muilta alan toimijoilta. Haurastumisen estämiseksi suodatinpussia ei saa kuivata ja säilyttää auringonvalossa, suosittelemme säilytystä paperipakkauksessaan.
  • Asentessasi Biojussi harmaavesisuodatinta muiden puhdistamoiden yhteyteen varmista myyjältä tarvittavat liittimet ja asennus ohjeet.
  • LVI-numero: 3622400 (M)
  • EAN 6415836224003

Suodattimen tukkeutuessa tapahtuu ylivuoto
pussitelineen yläreunasta. Sakosuodatin toimii
painovoimaisella menetelmällä ja suodatinpussi on helppo vaihtaa tai pestä uutta käyttöä varten. Aluksi on hyvä seurata laitteen toimivuutta ja totutella puhdistusvälin pituuteen, joka riippuu kiintoaineen määrästä.

Sakosuodatin toimii maan päällä ja maan alla. Suurempine vesimäärien ollessa kyseessä sakosuodatimeen liitetään biologinen tai kemiallinen suodatin putkiyhteellä kiinni, näin laite toimii itsestään painovoimaisesti.

Muista tyhjentää maan päälle sijoitettu sakosuodatinkaivo kesän jälkeen vedestä ja laittaa kiintoaine kompostiin, näin varmistat sakosuodattimen toimivuuden.

Maan alle rakennettaessa tulee sakosuodattimessa pitää vettä vuoden ympäri. Suodattimen jäätyessä laite sulatetaan lämpimällä vedellä.

Sako-Jussin sijoittaminen Termosuojaan helpottaa asentamista ja on mahdollista lämpöeristää ESP eristeellä.

Sakosuodattimen voi myös sijoittaa muuhun erilliseen tilaan. Esimerkiksi saunoissa ja mökeissä on huolehdittava ilmastoinnista esim. katolle johtavalla ilmastointiputkella.