Kompostikäymälät


Kompostoiva käymälä tai kompostikäymälä on kuivakäymälä, jossa käymälätuotokset eli jätteet kompostoituvat joko erillisessä säiliössä tai itse käymälöintilaitteessa. Kompostoitumisen edellytys on riittävä ilmanvaihto sekä sopiva kosteus. Kuiviketta tai kariketta käytetään nesteen kuivattamiseen. Hyvä kompostoiva käymälä on hajuton ja se tuottaa multaa.

Kompostoivan käymälän säiliö voidaan sijoittaa esim. talon kellaritilaan, jolloin valmiin kompostin voi poistaa suoraan ulos kellarin sisäänkäynnin kautta. Asuintiloissa on tällöin vain posliininen käymäläistuin. Istuin voi olla myös virtsan erotteleva malli, jolloin alakertaan kerätään erikseen virtsa lannoituskäyttöä varten.

Yhden kerrokseen kompostoiva käymälä on yksi käymälälaite, jossa kompostoituminen tapahtuu. Käymälätilan ilmastointi tapahtuu käymälälaitteen kautta, jolloin korvausilman saannista on pidettävä huolta.

DT-keskuksen kompostoivia käymälämalleja ovat Biolan, Ekolet, Green Toilet, Separett, Kekkilän kompostoiva käymälä, Tehokäymälä, MullToa, Euromakki. Tilaa kompostikäymälät kätevästi netistä tai ota meihin yhteyttä niin autamme sinua valitsemaan sinulle sopivan mallin!

Katso valikoimamme

Siirry tästä tutustumaan malleihin: