Roslagen HUVILA alipainekäymälä
Roslagen HUVILA alipainekäymälä
Fann Ympäristötekniikka

Roslagen HUVILA alipainekäymälä

Alipainekäymälä Roslagen ja umpisäiliö 3000 litraa, kuin normaali WC olisi käytössä, vain edullisempi

5 500,00 €
Sisältää alv. 24.00 %
Saatavuus 5 kpl

WC-järjestelmä Roslagen

Ekologinen alipaine- WC  
erittäin vähävetinen - keskimääräinen vedenkulutus huuhtelu kohden vain n. 0,5 litraa

Pidemmät tyhjennysvälit - Vesimittarista voi seurata täyttymistä.  Ei vettä putkistossa - Viemäriputki tyhjenee täysin joka huuhtelulla.

Ei uusia tapoja, vaan uutta tekniikkaa

Roslagen WC-järjestelmän käyttö ei vaadi opettelua uusille tavoille. Se on käytössä kuin perinteinen vesivessa, ainoastaan tekniikka eroaa. Jokaisela huuhtelulla viemäriputki tyhjenee täysin, kun märkäimuri imee ne umpisäiliöön.

Alipainetekniikan ansiosta vedenkulutusvähenee huomattavasti ollen huuhtelua kohden ainoastaan noin 0,5 litraa. Tämä on erittäin pieni määrä verrattuna normaaliin säästeliäästi vettä käyttäväänWC-istuimeen, jonka kulutus on 3-6 litraa per huuhtelu. Tuloksena on harvemmat umpisäiliön tyhjennykset, joka merkitsee kustannusten ja ympäristön säästöä.

Järjestelmä yhdelle taloudelle 

WC-järjestelmän toimintaperiaate

Järjestelmän toiminta perustuu alipainetekniikkaan. Jätteet kuljetetaan umpisäiliöön WC-istuimen kautta viemäriputkistoon imetyn ilman avulla. Alipaineen aikaansaa korotusputkeen sijoitettu märkäimuri.

 Roslagen WC-järjestelmässä käytettävän tekniikan ansiosta WC-istuimesta lähtevä jäte ei koskaan tule kosketukseen yhdenkäänjärjestelmään kuuluvan mekaanisen komponentin kanssa, mikäminimoi toimintahäiriöiden riskit ja järjestelmän vauriot.

Huuhteluprosessia ohjaa minitietokone, joka on ohjelmoitu tälle järjestelmälle testatulla ja sovelletulla ohjausjärjestelmällä. Käyttäjä painaa huuhtelunappia kerran pienelle huuhtelulle ja kaksi kertaa isoa huuhtelua varten. Pieni huuhtelu on ainoastaan virtsalle ja iso huuhtelu on virtsalle, ulosteelle ja paperille.

Vesihuuhtelujärjestelmä koostuu vesisuodattimesta, vesimittarista magneettiventtiilistä, suulakkeista veden suihkutukseen sekä sulkuventtiileistä. WC-istuimen liittämisen yhteydessä asennetaan myös käsisuihku istuimen puhdistusta varten.

Vesisuodattimen tehtävä on estää epäpuhtauksien tarttumista vesimittariin, magneettiventtiiliin tai suulakkeisiin. Vesimittarin avulla valvotaan vedenkulutusta tyhjennyksien välillä (korvaa tasohälyttimen). Magneettiventtiili säätelee huuhtelua ja sen toimintaa ohjaa automatiikka.

WC-istuimen suulakkeet on valittu tähän järjestelmään yhteistyössä suulakevalmistajien asiantuntijoiden kanssa.

Alipainejärjestelmä on rakenteeltaan yksinkertainen. Vakiovalmisteinen märkäimuri tuottaa tarvittavan virtauksen ja alipaineen jätteen kuljettamiseen. Tämän ansiosta ei tarvita työkaluja imuyksikön irrottamiseen korotusputkesta . Umpisäiliön tyhjennyksen yhteydessä pistoke irroitetaan ja imuri nostetaan korotusputkesta.

 Reikä imurin kannatin levyssä on johtavan ruotsalaisen tyhjennysurakoitsijan hyväksymä ja on halkaisumitaltaan 135 mm ja vastaavasti tyhjennysautojen imuletkut ovat 75 mm.

Roslagen WC-järjestelmän kapasiteetti on 4000-5000 huuhtelua umpisäiliön tyhjennyskertaa kohden. Vedenkulutus pienelle huuhtelulle on n. 0,35 litraa ja isommalle huuhtelulle n. 0,55 litraa. Arvioitu vedenkulutus 5000 huuhtelulle on n. 2500 litraa. Sähkökustannus 5000 huuhtelulle on n. 5 euroa.

Katso esite

 

Arvostelut 0 arvostelua