Vähävetiset / Alipaine käymälät

2 Tuotetta

Se on kuin junan vessa. Vähemmän vettä mutta sama toiminto.  Markkinoille tulee koko ajan lisää uusia malleja. Markkinoilla on  muutamia malleja, jotka sopivat kesämökki- ja omakotitalokäyttöön. Vettä kuluu jopa alle litra per huuhtelu. Ratkaisu säästää etenkin umpisäiliön tyhjennystä ja kustannuksia.

Nyt myös tarjolla malli, joka voi ottaa vettä esim. kanisterista, jolloin tätä Roslagen mallia ei tarvitse liittää verkostoon. Siis vaikka kantovedelliseen kesämökkiin.

Alipainekäymälä on myös ratkaisu silloin, kun viettoviemärin rakentaminen ei onnistu. Etäisyys  wc-istuimelta säiliölle riippuu mallista, joissakin malleissa  etäisyys umpisäiliölle voi jopa 50m. Rantatonteilla järjestelmä mahdollistaa umpisäiliön sijoittamisen sille järkevimpään paikkaan. Tällöin mahdolliset louhintatyöt vältetään eikä säiliötä jouduta asentamaan liian syvälle tai niin että se joutuisi alttiiksi ulkopuoliselle vedelle.

Tuotoksen kuljettaa pois ilmanpaine-ero, joka vallitsee alipaineistetussa käymäläjärjestelmässä. Huuhtelunappia painettaessa avautuu käymälässä oleva venttiili ja ilmanpaine kuljettaa jätteen pois.

Vesivessa ei todellakaan ole tämän jälkeen ainakaan mökkioloissa mikään vaihtoehto.


Eri valmistajien tuotteita saatavana. 

KYSY TARJOUSTAMME ja suunnittelupalvelua, niin katsomme yhdessä Teidän kohteeseen parhaiten sopivan järjestelmän.


  • Näkymä
5 970,00 €